Selectorii DaKINO 26

Competiția de Scurtmetraj numără în acest an 26 de filme, producții internaționale și românești, selectate de Ionuț Mareș, Cristi Mărculescu și George Mihalcea.

DaKINO 26 selectori

 

Competiția de Scurtmetraj va fi prezentată publicului la Sala ARCUB, în serile de joi, 2 martie, vineri, 3 martie și sâmbătă, 4 martie, de la ora 19.00.

Întreaga Competiție de Scurtmetraj va putea fi urmărită într-o proiecție maraton la Cinema Muzeul Țăranului duminică, 5 martie.

 

Juriul DaKINO 26

DaKINO 26 juriu

 

Adrian Titieni, actor, Președintele Juriului

Actor de film și teatru, profesor universitar, Adrian Titieni a jucat în peste 60 de filme de scurt sau lungmetraj și este prezent în spectacolele mai multor teatre bucureștene.

Rolul principal din filmul Bacalaureat, în regia lui Cristian Mungiu, i-a adus numeroase premii și o recunoaștere internațională.

 

Cristina Corciovescu, critic de film

Critic de film, membru al Federației Internaționale a Criticilor de Film (FIPRESCI). A semnat mii de articole în reviste de specialitate, este co-autor al volumelor 1234 cineaști români, Cinema... un secol și ceva și Lumea filmului. Este managerul de proiect al AARC, revista online editată de Uniunea Cineaștilor din România.

 

Boglarka Nagy, programatorul Cinematografului Elvira Popescu

Boglárka Nagy a studiat film și management de proiecte educaționale și culturale, precum și management de cinema de artă. Scrie pentru Filmtett și Istoria filmului, dar ocazional și pentru alte site-uri și reviste specializate în cinema.

Este programatorul cinematografului Elvire Popesco din București și se ocupă de proiectele de film ale Institutului Francez din România.

 

Andreea Vasile, actriță

Actrița Andreea Vasile este un nume foarte prezent în lumea teatrului și a filmului din ultimii ani. Publicul o știe atât din filme ca Fixeur, De ce eu? dar și din serialul Umbre, produs de HBO.

 

Andrei Gruzsniczki, regizor

Cel mai recent lungmetraj în regia lui Andrei Gruzsniczki, QED (cu Florin Piersic Jr., Ofelia Popii) a câștigat 5 premii Gopo în 2015. Filmul său anterior, Cealaltă Irina, a câștigat Trofeul Festivalului de Film ANONIMUL în anul 2009. Se află în pregătire cu următorul său lungmetraj.

 

Juriul DaKINO 26 va acorda duminică, 5 martie, în cadrul Galei de Premiere: Trofeul DaKINO 26, Premiul pentru regie și  Premiul pentru scenariu, precum și Premii speciale ale Juriului.

În cadrul aceleași Gale, în urma voturilor primite de la spectatori, se va acorda și Premiul publicului.