3 x RO

 

3 scurtmetraje românești, în proiecție specială la DaKINO 26

Proiecțiile vor fi urmate de sesiuni Q&A cu echipele filmelor

Duminică, 5 martie, ora 17.00, ARCUB

Biletele se găsesc pe www.eventbook.ro

 

 

DE CE PE MINE?

România, 2016, 16 min

Regie: Dan Chișu

 

De ce pe mine? este o pastișă, tratând câteva dintre aspectele noului cinema românesc prin intermediul propriilor lui "arme" estetice. Scurtmetrajul se oprește asupra unei situații ridicole, atunci când trei tineri cineaști ajung să simtă că toate porțile lor spre "glorie" s-au închis. Singura soluție de salvare pe care cei trei o găsesc este una extremă.

 

DE CE PE MINE?

 

Teasers:

 

 

ÎN CULISE

România, 2017, 26 min

Regie: Andrei Huțuleac

 

În scurtmetrajul tragicomic În culise, mama obsesivă a lui Filip îl răpește pe celebrul actor și profesor de actorie Alexandru Solomon, ca să îl convingă că fiul ei merită să fie acceptat la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică din București. O regizoare, fără succes, Maria proiectează propriile eșecuri asupra fiului, fiind obsedată de ideea că acesta trebuie să devină un mare actor, în ciuda lipsei flagrante de talent a acestuia. Cât de departe e dispusă sa meargă ?

 

ÎN CULISE

 

NINEL

România, 2016, 26 min

Regie: Constantin Popescu

 

Andreea (30 de ani) decide să călătorească în alt oraș pentru a-l cunoaște pe cel de care s-a îndrăgostit pe internet, la invitația lui, cu toate că nu l-a văzut niciodată, nici măcar în vreo fotografie. Prietenele ei încearcă să o convingă că nu e o idee prea bună. Andreea, însă, a decis deja…

 

NINEL